ANAMUR'UN SESİ
"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
arama   site haritası
 

 

 

      Sinan Yağmur Kitaplarını İmzalayacak

 

    Sinan YAĞMUR imza ve söyleşi İçin Konya’da D&R kitap mağazasında okuyucusuyla buluşuyor.

 

    SİNAN YAĞMUR imza ve söyleşi KONYA 10 MART PERŞEMBE SAAT:14 İLA 20.00 ARASI KULE SİTE D&R KİTAP MAĞAZASINDA sevenleri ile buluşuyor.

 

             

 

         10.03.2011'de www.anamurunsesi.com yazdı.

        

          Haber/düzenleme: İlknur BAKIŞ


            Sinan Yağmur Kitaplarını İmzalayacak

 

   Sinan YAĞMUR imza ve söyleşi İçin Konya’da D&R kitap mağazasında okuyucusuyla buluşuyor.

 

    SİNAN YAĞMUR imza ve söyleşi KONYA 10 MART PERŞEMBE SAAT:14 İLA 20.00 ARASI KULE SİTE D&R KİTAP MAĞAZASINDA sevenleri ile buluşuyor.

 

       Sinan Yağmur Kimdir?

 

    Takvimlere bağlanmaksızın insanlığın mana deryasında bazen kulaç atan bazen anlam dalgalarında soluklanan bir dünyalı, eğitimci. Eğitimi dört duvar arasında geçen bir ayrış olarak algılamayıp,insana insanlığı hatırlatmak için ışık tutmaya çalışan dervişanlığın günümüze yansıtılmasına çaba sarfeden bir gönül işçisi. Eğer bir insan kendini insanlığa adamışsa bunda başarılı olmaması düşünülemez çünkü insan varlığın en üstünüdür.

 

    1965 yılında Kapadokya ikliminde gözlerini açtı. Gördüğü rüya hayatının miladı oldu. Rüyasındaki şehre gitmeliydi. İsim verdi levhasında Konya yazan kente: Şehr-i Sevda. Gönlünü açmak için senelerdir Konya’da. Çeyrek asırdır tasavvuf kokusu solumaya çalışıyor aşk fısıltılı kitaplarda.26 yıllık Mevlana araştırması ile geçen süreye 24 kitap sığdırdı. Yeterli mi? Asla! Ecel yüreğini öpeceği deme kadar yazmaya and içti.

 

    Sinan YAĞMUR; 1965’te Kırşehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kırşehir’de tamamladı. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden de 1990’da mezun oldu. Aynı yıl “Kelâm ve İslâm Felsefesi" Ana Bilim Dalında yüksek lisansa başladı.

 

    24 Adet yayınlanmış eserlerinden bazıları:

 

   Benim Annem Bir Melek,
    Kaf Dağından Masallar,
    Mesneviden Seçme Hikayeler,
    Karagöz ve Hacivat-
    Dede Korkut Hikayeleri,
    Öğretmence Sevebilmek İnsanı,
    Hz. Mevlâna Tennure ve Ateş.,
    Bilmezsiniz Ama Babalar Da Ağlar.
    Barış Peygamberi,
    Mesneviden İnciler,
    Cennetin Gülü,
    Esma-i Hüsna, 40 Hadis,
    Ölülerden Özür Beklenmez,
    Sevda Şelalesi,
    Esma-i Hüsna Ve Hadis-i Kutsiler,
    Arkadaşım Hayvanlar,
    Minik Kalplere Dini Hikayeler.
    Aşkın Gözyaşları Tebrizli Şems

 

    Sinan YAĞMUR'un kaleminden Aşkın Gözyaşları serisi devam ediyor:

 

    AŞKIN GÖZYAŞLARI KİMYA HATUN
    AŞKIN GÖZYAŞLARI SULTAN VELED
    AŞKIN GÖZYAŞLARI SEYYİD BURHANEDDİN

 

 

 

    Ayrıca ;

 

    MİNAGER-İ AŞK:MESNEVİYE GİRİŞ
    CENNET GÜLÜ HZ.MUHAMMED
    ÇARMIHTAKİ KAN:HZ.İSA
    AŞKIN MEALİ:YUSUF VE ZÜLEYHA
    ÖLÜMÜ ÖPEN DERVİŞ:YUNUS EMRE.

 

    Aşkın Gözyaşları Tebrizli Şems Kitabı hakkında;

 

    Yayınevi: Karatay Akademi Yayınları

    Yazar: Sinan Yağmur

 

    Açıklama:

 

    Yedinci ve en tesirli bıçak darbesi ensesine gelir boynu sağa doğru bükülmüştür. Dervişler yere kapanmasını bekleye dursun. Şems Hz. Peygamberin şu hadisini sesi boğuk mırıldanır: “Allah’a kavuşmayı isteyeni Allah da sever” Dervişlerden birisi sırtına tekmeyi vurur. Yüzüstü taş zemine kapanır, dudağı patlamış, dişleri zemine dökülmüştür Siyah feracesi kanlar içinde bordoya dönmüştür. Saçlarından tutarak kafasını kaldıran dervişin niyeti Şemsin başını gövdesinden ayırmaktır. Baş derviş engeller. Bırakın son nefesini versin. Sonra da en yakın bir kuyuya atın. Kıyafetine sarp atın. Avluyu yıkayın. Sabah ile yola çıkarız. Şems hala son nefesini vermemiştir Sille taşının üzerindeki başını hafifçe göğe kaldırır ve: “Allah ne güzel sevgilidir. Rabbim sana aşığım. Ve bu canı sana hediye ediyorum.” Mevlana içeri girer, mendili koklar eli titreyerek açar. İçinden san kağıda yazılmış bir not çıkar: “Yemin ederim ki ölümümün gözlerinin önünde olmasını isterdim. Gör ki aşk için
ölmek ne demekmiş.” Mevlana olduğu yere düşüp bayılmıştır.Geceden sonra doğan ve kalplerin çöllerini cennetlere çeviren bir gözyaşı bu. Çoraklaşmış ve çöle dönmüş kalpler; açın sadrınızı! Aşkın gözyaşları, serin serin, sağanak sağanak, üzerimize damlıyor; bakın gökyüzüne, nasılda aşk yağıyor..

 

    Tennure ve Ateş Kitabı hakkında;

 

    Yayınevi: Karatay Akademi Yayınları

    Yazar: Sinan Yağmur

 

    Açıklama:

 

    Hz. Mevlâna günümüze, asırlar öncesinden şöyle seslenmektedir: Beni çokça konuştunuz, sıkça andınız, afişlerde sözlerim sloganlaştı, ziyaretime koştunuz, andınız ancak beni anlamadınız. Anlasaydınız evlerde kavga tütmezdi, trafik ışığında geç kaldın diye cinayet işlenmezdi, yan baktın omuz çarptın diye insanlar canice bakışmazdı. Beni anlamış olsaydınız, bir elin parmakları gibi olan kardeşler terör belası ile kan kaybetmezdi. Ben Gel dedim, geldiniz peki gelişinizle yüreğinize ne doldurup sizde neler değişti? Cezaevleri neden tıka basa dolu? Ahlak, birlik, yardımlaşma, halden anlama masallarda kalan meziyetler olmazdı. Sahi beni gerçekten anladınız mı? Ben sizin için yanıp tutuştum, avucumda denizleri çöllerinize taşıdım, hani yetiştirdiğim güller? Beni olduğum gibi anlasaydınız. Ah anlasaydınız. Ağlatmazdınız anaları. Beni anlamış olsaydınız gök kubbe altında hoş bir seda bırakmanın, hoşça bakmanın mutluluğuna ermeyi o kadar kolay yakalardınız ki. Beni bir de Sinan Yağmurun kaleminden okuyun. Mevlâna nasıl bir babadır! Sosyal hayatındaki güzidelikleri neden biz gerçekleştiremiyoruz? Şems ne yaptı,ne eyledi de alim bir Celaleddin-i Mevlânalaştırarak Konya’dan tüm dünyaya duyurmayı başardı! Şems niçin geri planda kaldı? Mevlâna Şems dostluğunu nasıl görmeliyiz? Mevlâna, Nasrettin Hoca ile dargın mı düştüler? Ahi Evren Veliyi Konya’dan kovdu mu? Hacı Bektaş-ı Veli ile aralarında soğukluk yaşandı mı? Yunus Emre Mevlâna tarafından dışlandı mı? Moğollar için para karşılığı casusluk yaptığı doğru mu? Neden müritleri genelde mazisi suçlarla dolu tövbekârlardan ve fakirlerden oluşmaktadır? Ana dili Türkçe iken niçin eserlerini Farsça yazdı? Mevlâna’nın defni esnasında naşı getirilirken vefat etmiş babasının kabirden ayağa doğru kalktığı gerçek mi,efsane mi? Fahişelik yapan bir kadını müritliğe kabul etmesi gerçek mi? Mesnevisinde cinsellik ile ilgili hikayeleri anlatmakta amacı neydi? Kimya hatunla Şemsin evliliğinde neden ısrar etti! Oğlu Alaaddin Şemsin öldürülmesinde rol oynadı mı? İktidarla arası nasıldı? Müziğe bakışı nasıldır?

 

HABERLERİMİZ TOPLAM

DEFA OKUNMUŞTUR...

_________________________________________________________________________________________________

 

"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
ANAMUR'UN SESİ

   

Başadön 

Yazdır

 
 
 
Copyright © Tüm Hakları Saklıdır [Çınar Arıkan]