ANAMUR'UN SESİ
"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
arama   site haritası
 

 

 

   

MERSİN MİLLETVEKİLİ MEHMET ŞANDIR'DAN ÇUBUKÇU'YA MÜFETTİŞLER  SORU ÖNERGESİ ve MİLLİ EĞİTİM BAKANI NİMET ÇUBUKÇU'NUN CEVABI

 

MHP Mersin Milletvekili Mehmet ŞANDIR Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'ya İlköğretim Müfettişlerini Sordu.

 

MHP Mersin Milletvekili Mehmet ŞANDIR Milli Eğitim Bakanı Çubukçuya İlköğretim Müfettişlerinin durumuyla ilgili sormuş olduğu ve yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesi aşağıda sütunlarımızda yer alıyor.

 

Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU Şandır'ın soru önergesine iki ay sonra cevap verdi.

 

Sütunlarımıza hem soru önergesini hem de verilen cevapları aldık.

 

Yorumlamak ve sorulara ne derce tatmin edici cevaplar verildiğini çözümlemek de okuyucularımıza kaldı...

 

  16.02.2010'da www.anamurunsesi.com yazdı.


ŞANDIR'DAN ÇUBUKÇU'YA SORU ÖNERGESİ ve VERİLEN CEVAP

 

MHP Mersin Milletvekili Mehmet ŞANDIR Milli Eğitim Bakanı Çubukçuya İlköğretim Müfettişlerinin durumuyla ilgili sormuş olduğu ve yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesi aşağıda sütunlarımızda yer alıyor.

 

Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU MHP Grup Başkanvekili Mersin Milletvekili Mehmet ŞANDIR'ın soru önergesine iki ay sonra cevap verdi.

 

Sütunlarımıza hem soru önergesini hem de verilen cevapları aldık.

 

Yorumlamak ve sorulara ne derce tatmin edici cevaplar verildiğini çözümlemek de okuyucularımıza kaldı...

 

MHP Mersin Milletvekili Mehmet ŞANDIR Milli Eğitim Bakanı Çubukçuya İlköğretim Müfettişlerinin durumuyla ilgili sormuş olduğu ve yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesi aynen şöyledir:

 

          TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 25/11/2009

 

                                                                          Mehmet ŞANDIR
                                                                            MHP Mersin Milletvekili

 

Bir dönemin en statülü mesleklerinden birisi olan ilköğretim müfettişliği, son yıllarda hak kayıpları yaşamaktadır.

 

Öncelikle müfettişliğin statüsü düşürülmüş, 1999 yılında İl Milli Eğitim Müdürüyle eşdeğer görev sayılan meslek, önce Müdür Yardımcılığı düzeyine indirilmiş, 2003 ten bu yana ise hangi yönetim kademesine denk olduğu belirsizliğine itilmiştir.

 

Daha önce İlköğretim Müfettişi olmak için üniversitelerde 4 yıllık Eğitim Yöneticiliği ve Deneticiliği bölümlerini bitirmek gerekirken 2007 yılından itibaren öğretmen ve yöneticilere direkt müfettişliğe başvurma hakkı verilerek müfettiş olmak kolaylaştırılmıştır.

 

İlköğretim Müfettişlerinin sicil amirlikleri ellerinden alınmıştır.

 

İlköğretim Müfettişlerinin görev alanlarındaki Halk Eğitim Merkezleri, Öğretmen evleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, Çıraklık (Mesleki) Eğitim Merkezleri, Milli Eğitim Yayınevleri, Hizmet İçi Eğitim Enstitüleri, Hizmet İçi Eğitim Merkezleri, Öğrenci Yurtları, Spor ve İzcilik Okulları, Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri görev alanından çıkarılarak mesleğin etki alanı azaltılmıştır.

 

Gerek eğitim-öğretim sınıfına yapılan iyileştirmeler gerekse eşit işe eşit ücret kapsamında yapılan denge tazminatı ve ek ödeme gibi ödemelerde ilköğretim müfettişleri kapsam dışı tutulmuş, İlköğretim müfettişlerinin maaşlarında % 64 erime olmuştur.

 

İlköğretim müfettişleri eğitim-öğretim sınıfında kabul edilmesine rağmen her yılın eylül ayında öğretmenlere verilen eğitim ödeneğinden mahrum edilmiştir.

 

2005 yılından itibaren ilköğretim müfettişlerinin görev tahsisli lojmanlarda oturma hakkı alınmıştır.

 

18-20 Kasım 2009 tarihlerinde Afyonkarahisar’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çalıştayda ise ilköğretim müfettişlerinin öğretmenleri denetleme yetkilerinin alınarak okul yöneticilerine verilmesine yönelik çalışmalar yapılmakta olduğu duyumları alınmıştır.

 

Bu bağlamda;

 

1. İlköğretim müfettişlerinin statüleri neden aşağıya çekilmiştir?

 

2. İlköğretim müfettişi olmak neden kolaylaştırılmıştır?

 

3. İlköğretim müfettişlerinin görev alanı neden daraltılmıştır?

 

4. İlköğretim müfettişlerinin sicil amirlikleri neden kaldırılmıştır?

 

5. Bir yandan öğretmenlerin kendi branşından gelen müfettişler tarafından denetlenmesi için değişik branşlardan ilköğretim müfettişi alımı yapılırken, diğer yandan öğretmen denetiminin ilköğretim müfettişlerinden almaya yönelik çalışma yapılması çelişkili değil midir?

 

6. Öğretmen denetiminin ilköğretim müfettişlerinden alınmasına yönelik çalışma kime, ne yarar sağlayacaktır?

 

7. Anayasa Mahkemesinin 2009/44 sayılı kararıyla İlköğretim Müfettişlerinin görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usulü, nitelikleri, yetişme şekli ve atanmalarına ilişkin esas ve usullerin yönetmelikle düzenlenmesine ilişkin yasa maddesi Anayasaya aykırı bulunmuştur. Bu kararın gereğini yerine getirerek 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’da ne zaman değişiklik yapmayı düşünüyorsunuz?

 

8. Şu anda TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülmekte olan ve İlköğretim Müfettişliğinin Eğitim Müfettişliğine dönüştürülmesini amaçlayan “Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” ilköğretim müfettişlerinin hem görev hem de özlük sorunlarını çözecek kapsama sahip midir?

 

9. Bu ülkenin öğretmenleri arasından Milli Eğitim Bakanlığınca seçilen İlköğretim müfettişlerine karşı takınılan olumsuz tutumun, onları etkisizleştirmeye ve yetkisizleştirmeye yönelik çalışmaların nedeni ve amacı nedir?"

 

Bakalım Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU İlköğretim Müfettişlerinin yaralarına ve sorunlarına tam anlaamı ile parmak basan bu soruları nasıl cevaplayacak.

 

İlköğretim Müfettişleri tam bir merak içinde olduklarını belirtiyorlar...

 

 MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇUBUKÇU'NUN VERDİĞİ CEVAP:

 


 

_____________________________________________________________________________

 

"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
ANAMUR'UN SESİ

   

  Başa Dön 

Yazdır

 
 
 
Copyright © Tüm Hakları Saklıdır [Çınar Arıkan]