ANAMUR'UN SESİ
"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
arama   site haritası
 

 

 

     “ÇETKODER’DEN BASIN AÇIKLAMASI…”

 

Çetkoder Genel Başkanı Mustafa GÖKTAŞ bir basın açıklmaası ile sağlıkta özelleştirme konusuna dikkat çekti. Yapılan Basın Açıklaması aynen şöyledir:

 

"SAĞLIKTAKİ HİZMETLERİN ÖZELLEŞMESİ YANLIŞTIR

 

“Sağlıktaki Hizmetlerin Özelleşmesi Son Derece Yanlıştır Ve Yanlış Olduğunu Her Geçen Gün Yaşıyor, Görüyoruz…”

 

Değerli arkadaşlar,

 

Sağlık hizmetlerinde yapılan özelleştirmeler GERÇEKTEN Çok yanlış! Hem de çok, çok yanlış… Yanlışlığını işte yaşayarak görüyoruz.

 

Devletin kurumundaki işi özele devredeceksiniz, bakın karşınıza neler çıkıyor? Özellikle SAĞLIK alanındaki işler…

     05/12/2009 Tarihinde anamurunsesi.com yazdı. 


       “ÇETKODER’DEN BASIN AÇIKLAMASI…”

 

Çetkoder Genel Başkanı Mustafa GÖKTAŞ bir basın açıklmaası ile sağlıkta özelleştirme konusuna dikkat çekti. Yapılan Basın Açıklaması aynen şöyledir:

 

SAĞLIKTAKİ HİZMETLERİN ÖZELLEŞMESİ YANLIŞTIR

 

“Sağlıktaki Hizmetlerin Özelleşmesi Son Derece Yanlıştır Ve Yanlış Olduğunu Her Geçen Gün Yaşıyor, Görüyoruz…”

 

Değerli arkadaşlar,

 

Sağlık hizmetlerinde yapılan özelleştirmeler GERÇEKTEN Çok yanlış! Hem de çok, çok yanlış… Yanlışlığını işte yaşayarak görüyoruz.

 

Devletin kurumundaki işi özele devredeceksiniz, bakın karşınıza neler çıkıyor? Özellikle SAĞLIK alanındaki işler…

 

Hastane, Üniversite Hastanesi, Sağlık müdürlükleri, Sağlık ocakları gibi, Milli Eğitim, Askeri alanlar, Emniyet teşkilatı gibi, adliye gibi yerlerde verilen işler ve hizmetler özelleştirilir mi? Buralar stratejik önemi olan, aynı zamanda insan hayatı yani yaşam ile ilgili çok önemli yerler. Yani… Yanisi şu…

 

Siz hastanede temizlik işini müteahhide vereceksiniz, yemek pişirme ve servis yapma dağıtma işini de müteahhide vereceksiniz, yine bilgi işlem ve faturalandırmayı da müteahhide vereceksiniz, Güvenliği de, röntgen çekimi, emar (mr) , tomografiyi de.. Sonra ne bekliyorsunuz siz o kurumdan?

 

Yolsuzluk, hırsızlık, suiistimal, ırza tasallut, zor kullanım, kaba tavırlar, nahoş olan tüm pislikleri seyredeceksiniz. Öylede oluyor.

 

İşte gazetelere gün geçmiyor ki hastanın ırzına geçilmesin, yada cinsel taciz olayı olmasın. Kim yapıyor?Özele verilen işlerde çalışan devlet tarafından parası ödenen, temizlikçi, güvenlikçi, bilgi işlemci v.s….

 

Bakın Gazetelerde görüyorsunuz, Hastanede temizlik işçisi ırza geçiyor, tecavüz ediyor…. Bakın Yemekten zehirleniyorlar…. Bakın güvenlik görevlileri her gün birini haksız yere dövüyor, sövüyor, darp ediyor… Bakın tomografi emar (MR) gibi önemli yerler sivile yani müteahhide verilmiş oralarda acayiplikler dönüyor. Bakın faturalandırmalardaki abartı ve yalan dolana..

 

Bunlar bir kenara, devletin gizli diye bir bilgi ve belgesi kalmadı. Çünkü devletin içinde şu an özel sektör görev yapıyor ve her belge bilgi ellerinde.. Birde bunların elemanlarını resmen müdür sekreteri, Başhekim sekreteri, personelde yazı işlerinde evrakta değerlendirme, şoför yapma, yardımcı elaman gibi garip anlamsız uygulamalar var. Yazık ediyorsunuz bu devlete. Yazık ediyorsunuz, bu millete…

 

Hem vatandaş olarak verdiğimiz vergiler çarçur oluyor, hem sağlıklı hizmet üremiyor.

 

SİZE ÖNEMLİ BİR AYRINTI VEREYİM…

 

BİR KAÇ GÜNDÜR yurdun değişik yerlerinde yemekten toplu zehirlenmeler var. Genellikle öğrenciler. Niye? Ucuz, sıhhi olmayan yemekten dolayı. Kim ne derse desin. Kalitesiz, at, eşek eti, it köpek eti, kedi eti yedirirlerse olacağı budur,. Gidin bakın devletin kurumlarında çıkan yemeklere. Özelleşmiş yerlerde kalitesiz, ucuz, steril olmayan koşullarda yemekler. Çünkü bu yerlerin çoğunda üç kap yemek maliyetinin altında veriliyor… Bu mümkün mü? Nasıl verilir? Çalmadan, işe hile katmadan verilmesi mümkün değil. Denetleyen yok.

 

Aslında var da, işine gelmiyor. Onunda işine bu iş geliyor. Böyle olacak ki, o da oradan nemalanacak. Nasıl çarpacağının peşinde olduğundan, milletin yediği içtiği, zehirlendiğini düşünüp denetim yapmıyor. Cebine girene bakıyor. Yazık günah. Artık devlet uyanmalı.

 

Bu özelleşen hizmetleri durdurmalı. Kendi işini kendi memuru, elemanı ile yapmalı.

 

Zor değil. Özele kar vereceğine, kendi elemanına maaş ver. İş ekmek kapısı sağla, disiplin altına al. Bu çok mu zor?

 

Bakın arkadaşlar biz ÖZEL sektöre karşı değiliz. Özel sektör hastane kursun, sağlık hizmeti sunsun. O ayrı bir olay.

 

Biz Üzerinde DEVLET tabelası olan kurumda verilen hizmetlerin, alınan hizmetlerin özelleşmesinden bahsediyoruz. Özellikle de SAĞLIK alanında. Hastaneler başta olmak üzere Sağlık’daki her alan. Burada devlet adına sunduğunuz hizmeti neden özelleştiriyorsunuz? Hastaya verdiğiniz yemeği neden özelleştiriyorsunuz? Güvenliği neden özelleştiriyorsunuz? Temizlik ve bakımı yapacak olan hizmetlilik sektörünü neden özelleştiriyorsunuz? Size gelir getiren, paranızın tahsilatının yapıldığı yer olan bilgi işlem ve faturalandırmayı neden özelleştiriyorsunuz? Özelleşince çok daha iyi hizmet mi geliyor? Aksine gelmiyor. Yemekten zehirlenme. Güvenlikçinin dayağı. Temizlikçinin ırza tasallutu. Faturalandırmada erkeğe hamilelik testi, kadına babalık testi çıkıyor. Abartı ve yalan dolan çıkıyor. Yaşıyoruz bunları. Münferit olaylar demeyin. Ameliyathanede temizlik firması elemanı çalıştırılıyor. Bu işin ortadan kaldırılması lazım... Üstelik bu hizmetleri sunanlar babalarının hayrına sunmuyor. Bunlara birde kar marjı verilmiş. Üstelik birde suiistimaller oluyor. Vurgunlar oluyor. Bir bakıyorsunuz çete mete işi ile onlarcası gözetim altına alınıyor. İhaleye fesat karıştırmaktan tutunda, neler dönüyor neler. Bu işin düzeltilmesi lazım… Hem de acilen. İlaç fiyatlarını aşağı çeken devlet, Muayenehaneyi kapat gel döner sermayeyi fazla al diyen ve performans sistemi getiren devlet, önce bu oluk oluk akan paranın önüne geçsin. Hizmetleri kendi elemanı ve kadroları ile yapsın. Bakın ne kadar kara geçecek. Trilyonlar akıp gitmeyecek ceplerinde duracak. Ama tabi denetlemez ise, takip etmez ise, her yerde yolsuzluk ve olumsuzluk devam edecektir. Önemli olan herkesin görevini görevinin gerektirdiği bilinç ve şuur içinde onuru ile yapmasıdır.

 

Değerli arkadaşlar,

 

Sağlıkta üzerine basarak söylüyorum, YEMEK – TEMİZLİK- BİLGİ İŞLEM VE FATURALANDIRMA – GÜVENLİK- TOMOĞRAFİ- EMAR (MR) GİBİ HİZMETLER ÖZELLEŞME-ME- Lİ. Bu özelleşmeler çok acilen DURMALI. Bu işin önüne geçilmelidir. Yolsuzluk da bitecektir, usulsüzlük de, nahoş davranışlarda, ırza tasallut da, tecavüzde, sorumsuzluklarda. En önemlisi, büyük bir maddi kayıp önlenecektir.

 

Değerli arkadaşlar,

 

Salık da eskiden saymanlıklar kendi elinde idi. Şimdi Maliye Bakanlığına bağlı. Dolayısıyla Para ödemelerinde Başhekim, Müdür ve Sayman üçlüsünün demesi ile işler yürümüyor. Artık bir Maliye ayağı var ve sıkı bir denetim var. Eskiden bu olmadığı için adam kayırma, kendi adamını kollama, istediğini istediği gibi ihaleler ile zenginleştirme kolaylığı var idi. İşte o zaman bu özelleşmeleri hızla yapıp her gelen giden kendi adamına verdi. Şimdi ihale yasaları değişti. Ayrıca Ödeme şekli değişti. Saymanlıklar Maliyede. Çok şey değişti. İşte diyoruz ki, bu özelleşme işi de kalkmalı artık. Gereksiz yere bu işler için özel sektöre para akıtmanın bir anlamı yok.

 

Saygılarımla."

 

MUSTAFA GÖKTAŞ
      ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ (ÇETKODER)
      GENEL BAŞKANI

 _________________________________________________________________

 

"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
 ANAMUR'UN SESİ
 

   

  Başa Dön 

Yazdır

 
 
 
Copyright © Tüm Hakları Saklıdır [Çınar Arıkan]