ANAMUR'UN SESİ
"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
arama   site haritası
 

 

 

      Emekliden 3 istek

 

     Yaklaşık 5 milyon emekli özellikle kriz döneminde iyice borç batağına girdi. Açlık sınırı altında maaş alan adeta evinden dışarıya çıkamayan emeklilerin bir çok alacağının bulunmasına rağmen bu maddi işkenceyi çektiği belirtiliyor. Emeklinin devlette 3 isteği bulunuyor. Birincisi İntibak Yasası'nın çıkarılması. Bu yürürlüğe girerse düşük maaşa en az 500 TL zam getirecek.

 

     25.04.2010 tarihinde anamurunsesi.com yazdı.


          Emekliden 3 istek

 

    1 - İntibak Yasası hemen çıkarılsın

 

    2 - 29 aylık TÜFE farkımız ödensin

 

    3 - Kesilen dernek aidatı geri verilsin

 

    Yaklaşık 5 milyon emekli özellikle kriz döneminde iyice borç batağına girdi. Açlık sınırı altında maaş alan adeta evinden dışarıya çıkamayan emeklilerin bir çok alacağının bulunmasına rağmen bu maddi işkenceyi çektiği belirtiliyor. Emeklinin devlette 3 isteği bulunuyor. Birincisi İntibak Yasası'nın çıkarılması. Bu yürürlüğe girerse düşük maaşa en az 500 TL zam getirecek. İkincisi 2000-2002 yıllarından kalan ve ödenmeyen 29 aylık TÜFE farkı. Bu da 200-300 TL tutuyor. Üçünçüsü ise kendilerinden habersiz kesilen yaklanık 31.5 TL'lik dernek aidatı.

 

          ÇOK ZORDA

 

    Emekli-Sen Başkanı Veli Beysülen emeklinin çok zor günler geçirdiğini belirtip,'kendisi borç batağından olan emekli şimdi bir de işinden olan ya da aldığı maaşla geçinemeyen çocuğuna yada torununa bakmak zorunda kalıyor. Ayrıca sağlıkta ödediği katkı payıda onun aldığı maaşa büyük darbe vuruyor.

 

    'Hükümet artık emeklinin sesine kulak versin' dedi. Beysülen bunun yanında emekliden sağlık ve ilaç parası alınmamasını istedi. Beysülen emekliye verilen sözlerin tutulmasını isteyip, 'Emeklinin maaşı bir yılda enaz 200 TL eridi. Aldığı zam gitti' diye konuştu.

 

         TATİLİ UNUTTU

 

    Bu arada yaz ayları yaklaşırken Avrupalı emeklilerin tatil planları yaptığını belirten Beysülen, 'Ancak bizde emekli sofrasına koyacak yiyeceği düşünüyor. Bizim emeklimizin daha fazla tatile ve morale ihtiyacı var. Ancak bu fırsatı onlara veren yok' diye konuştu.

 

Güneş
http://www.genelhaberler.com/haber.php?id=29070

 

HABERLERİMİZ TOPLAM

DEFA OKUNMUŞTUR...

    _________________________________________________________________________________________________

 

"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
ANAMUR'UN SESİ

   

Başadön 

Yazdır

 
 
 
Copyright © Tüm Hakları Saklıdır [Çınar Arıkan]