ANAMUR'UN SESİ
"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
arama   site haritası
 

 

 

   Nevin Yanıt, memleketinde coşkuyla karşılandı

 

    İspanya'nın Barcelona kentinde yapılan 20. Avrupa Şampiyonası'nda bayanlar 100 metre engellide 12.63'lük Türkiye rekoru derecesiyle altın madalya kazanan Nevin Yanıt, memleketi Mersin'de kahramanlar gibi karşılandı.

 

    Beraberinde Antrenörü Cüneyt Yüksel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın ve Avrupa Şampiyonası'nda yüksek atlamada 9. olan Burcu Ayhan ile birlikte Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret eden Yanıt, Valilik önünde ailesi ve yakınlarıyla hasret giderdi.

 

     09 Ağustos 2010 tarihinde www.anamurunsesi.com yazdı. 


       Nevin Yanıt, memleketinde coşkuyla karşılandı

 

    İspanya'nın Barcelona kentinde yapılan 20. Avrupa Şampiyonası'nda bayanlar 100 metre engellide 12.63'lük Türkiye rekoru derecesiyle altın madalya kazanan Nevin Yanıt, memleketi Mersin'de kahramanlar gibi karşılandı.

 

    Beraberinde Antrenörü Cüneyt Yüksel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın ve Avrupa Şampiyonası'nda yüksek atlamada 9. olan Burcu Ayhan ile birlikte Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret eden Yanıt, Valilik önünde ailesi ve yakınlarıyla hasret giderdi. Nevin Yanıt ile birlikte Burcu Ayhan'a çiçek vererek kutlayan Vali Güzeloğlu, her iki sporcuyla ailelerini makamında kabul etti. Türkiye adına gurur verici başarılar gerçekleştiren iki sporcuyu karşılamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Vali Güzeloğlu, "Nevin, Mersin'i ve Türkiye'yi Avrupa'nın zirvesine taşıdı. Hepimiz Nevin ile birlikte 100 metreyi koştuk ve son metrelerde, son saniyelerde onun şampiyonluğu ile coşku, gurur ve sevinç yaşayarak havalara sıçradık" dedi. Nevin Yanıt'ın bundan sonraki süreçte bayrağı daha yukarılara taşıyacağına inandığını dile getiren Güzeloğlu, "Nevin'in azminin, gayretinin ve onunla birlikte çevresinde onu hazırlayan ve katkı veren başta antrenörü Cüneyt Yüksel olmak üzere ailesini ve herkesi kutluyorum. Türkiye'yi zirveye taşıması, Türk atletizmi ve Türk gençleri adına açtığı çığırın belirleyici olduğunun altını çizmek istiyorum. Bundan sonraki ilk uluslararası yarışmada Nevin'i dünya ve olimpiyat şampiyonu olarak karşılamayı, Burcu'nun da en kısa zamanda Nevin'in açtığı yoldan giderek bayrağımızı zirveye taşıyacağına inandığımı belirtmek istiyorum" diye konuştu.

 

        NEVİN YANIT'IN İSMİ ATLETİZM PİSTİNE VERİLDİ

 

    Yenişehir ilçesi Kocavilayet Mahallesi'nde yapımı tamamlanarak hizmete giren sentetik yüzeyli atletizm pistine Valilik onayı ile Nevin Yanıt'ın isminin verildiğini de açıklayan Güzeloğlu, Nevin Yanıt'a dönerek "Hayırlı uğurlu olsun" dedi. Aldığı bu anlamlı hediye karşısında şaşıran Yanıt ise, bu jest karşısında şaşırdığını belirterek, "Bu hayatımda aldığım en güzel hediye. Adım ölümsüzleşti. Bundan daha büyük mutluluk olamaz. Bundan sonra kendi adamı taşıyan sahada antrenman yapmak benim için çok daha iyi motivasyon olacak. İnşallah dünya ve olimpiyatlarda daha güzel başarılar elde edeceğim'' diye konuştu.

 

    Mersin'e gelişinde böyle güzel bir şekilde karşılanmanın kendisini gururlandırdığını ifade eden Yanıt, şöyle devam etti; "Çok çalıştım ve çok emek verdim. Bugünleri hayal ederek piste çıktım. Finiş çizgisini geçtikten sonra belki de şaşkınlığım görülmüştür. Ama bu kaybettiğim anlamında değil, ben yaptım anlamındaydı. Türkiye'ye ve Mersin'e, aileme, herkese bu gururu yaşattığım için çok mutluyum. Huzurunuzda dünyada ve olimpiyatlarda bayrağımızı yine zirveye taşıyacağıma söz veriyorum."

 

    Burcu Ayhan da bundan sonra başarısını geliştirerek daha iyi işlere imza atmak istediğini söylerken, antrenör Cüneyt Yüksel ise, uzun yıllar çalıştıklarına dikkati çekerek, yakaladıkları başarı ile Türkiye'de bir şeylerin yapılabileceğini gösterdiklerini vurguladı.

 

    Nevin Yanıt ve beraberindekiler, Valilik ziyaretinin ardından Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde üstü açık Mercedes marka bir otomobile binerek ellerinde Türk bayrakları ile şehir turu attı. Stat önünde coşkuyla karşılanan Yanıt'a çok sayıda araç da eşlik etti.

 

HÜSEYİN KAR
http://www.netgazete.com/  MERSİN -İHA

 

HABERLERİMİZ TOPLAM

DEFA OKUNMUŞTUR...

_________________________________________

 

"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
ANAMUR'UN SESİ

   

  Başa Dön 

Yazdır

 
 
 
Copyright © Tüm Hakları Saklıdır [Çınar Arıkan]