ANAMUR'UN SESİ
"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
arama   site haritası
 

 

TIKLA...DAHA ÖNCE  YAYIMLANMIŞ TÜM MANŞET HABERLERE BURAYI TIKLA ULAŞ..

 

 

Yunan basınından şok iddia

 

 

KKTC’Yİ YAŞAMAK VE YAŞATMAK-I

 

 

MİLLET-İ SADIKA ERMENİLER Mİ?

 

 

OYUNA KIBRIS'TAN BAKMAK

 

Çocuklarımız interneti doğru kullanıyor mu?

 

İşsizlik Çift Haneyi Gördü

 

SURİYE’DE OYNANAN YAHUDİ-ABD OYUNU-Nazım PEKER Yazdı...

 

BATI’NIN TÜRK’LE DANSI!

 

“YAVUZ BİLEKLİ, YUNUS YÜREKLİ" İNSANI ANARKEN

 

“Tarihi Süreçte Kıbrıs-Anamur İlişkileri/1914-1974 ve Rauf DENKTAŞ” Konulu Konferans

 

KÜTÜPHANE HAFTASI

 

MUZDAKİ SAVAŞI ANAMUR KAZANDI

 

SİNMİŞ GİBİ GÖZÜKEN TÜRKİYE...

 

HANIMELİ; ŞEFKATİN ZİRVEDEKİ ELİ

 

“Benim En İyi Yazım!..”

 

ERMENİ VAHŞETİ: HOCALI KATLİAMI

 

Kültür varlıkları satılır mı?

 

TMT’NİN BOZKURT’U ALİ RIZA VURUŞKAN

 

Balkanlar Savaşında, Türk Dünyasının Katliamı, Soykırımı ve Acı Çileleri

 

DONMAK VAR, DÖNMEK YOK
 Sarıkamış, 1915

 

Üç Gün Beylik Sürme İse Niyetin!-Erol SUNAT

 

Tayfur Sökmen, Ebulfeyz Elçibey ve Rauf Denktaş

 

 KIBRIS DAVASINA ADANMIŞ BİR ÖMÜR

 

BÜYÜK LİDER TOPRAĞA VERİLDİ

 

Rauf Denktaş: Kıbrıs’ın Milli Mücadelesinin Önderi Önünde Saygıyla Eğilerek

 

Resim:www.haber7.com'dan alınmıştır.

ÇOCUĞUN BEYİN GELİŞİMİNE DARBE: TELEVİZYON İZLEME

 

Bayrak Şairimiz Arif Nihat Asya'yı Anıyoruz

 

ANAMUR'DA PARTİLERDE KONGRE TELAŞI

 

Türkiye’de PKK Terörü Biter mi?

 

FRANSIZLARIN CEZAYİR SOYKIRIMI

 

TRT  ANADOLU KANALI ANAMUR'U TANITTI

 

Dil Konulu 2. Taseli Kültür Sohbeti Yapıldı

 

Dersim’in Nedense Konuşulmayan Tarihçesi

 

Muz fiyatları tırmanıyor…Yeşil muz bulunamıyor…

 

“İKİ CİHAN BEDBAHTI - KİM REVAK YIKAR İSE”

 

ANAMUR'UN PAZARYERİ TEMELİ ATILDI

 

Ah Be Kalleşim...Yahya HOCUR Yazdı...

 

BAYRAMINIZ BAYRAM OLSUN - 30 AĞUSTOS VE RAMAZAN BAYRAMI

 

KÜRTÇÜ FAŞİZMİ BESLEYEN EMPERYALİZMDİR

 

KİM BUNLAR?

 

ANAMUR'DA İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ SOSYAL BİR PROJE:HANIMELİ İHTİYAÇ BANKASI

 

MHP’ye Manevi Ses Verildi…

 

Türkiye'de Yüksek Güvenlikli Nükleer Santral Neden Kurulup İşletilemez?

 

İFTİRA KAMPANYASI MI, AYAKLARINA MI DOLANIYOR?

 

ANAMUR’UN KELEBEKLERİ

 

SON ANKETTE KİM NE DURUMDA? PARTİLERİN OY ORANLARI?

Partilerde fırtına öncesi sessizlik

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

 

ANKETLER VE AKP'LİLERİN KORKUSU

 

72 BİN KİŞİNİN KATILDIĞI ANKET

 

Tat; Mevcut Vekiller Heyecan Vermedi

 

ANAMUR YENİ CUMHURİYET MEYDANININ COŞKULU AÇILIŞ VE YILDIZDOĞAN KONSERİ

 

Zamanın ruhuna uygun olarak, “günah-sevap” kavramı lügatimizden çıkarken…

 

Tıp Bayramı Kutlu Olsun - Doktorlar Ankara'da Eylem Yaptı

 

TIKLA...DAHA ÖNCE YAYIMLANMIŞ TÜM MANŞET HABERLERE BURAYI TIKLA ULAŞ..

 

 www.anamurunsesi.com yayımladı...

 

 

Norveçli akademisyen Jorgen Randers, yayımladığı ‘2052’ adlı raporunda insanlık ve dünya için daha da karanlık bir tablo çiziyor.

          2052 tahminleri karanlık

    "Roma Kulübü" adlı düşünce kuruluşunun gelecek 40 yıla dair öngörüleri toplayan raporu karanlık bir tablo çiziyor. Rapor, 1972'de çıkan 'Büyümenin Sınırları' adlı kitabın devamı niteliğinde. Roma Kulübü, 40 yıl önce yayımlanan ‘Büyümenin Sınırları’ (‘The Limits to Growth') adlı raporla o yıllarda ekonomisi sürekli büyümekte olan Batı dünyasını sarsmıştı.

                     17.05.2012 tarihinde www.anamurunsesi.com yazdı.          


              2052 tahminleri karanlık

    Oslo- "Roma Kulübü" adlı düşünce kuruluşunun gelecek 40 yıla dair öngörüleri toplayan raporu karanlık bir tablo çiziyor. Rapor, 1972'de çıkan 'Büyümenin Sınırları' adlı kitabın devamı niteliğinde. Roma Kulübü, 40 yıl önce yayımlanan ‘Büyümenin Sınırları’ (‘The Limits to Growth') adlı raporla o yıllarda ekonomisi sürekli büyümekte olan Batı dünyasını sarsmıştı. 1968 yılında, dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan ABD’deki Massachusetts Institute of Technology’de (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) çalışan araştırmacıların hazırlamaya başladığı ve tamamlanması dört yıl süren rapor, dünya nüfusunda, sanayileşmede, çevre kirlenmesinde, gıda üretiminde ve doğal kaynakların tükenmesinde o tarihteki büyüme eğilimi süregelecek olursa, gezegenimizde ekonomik büyümenin 21. Yüzyıl içinde sınırına dayanacağı sonucuna varmıştı.

         İlk rapordan çok daha karanlık

    Söz konusu raporu hazırlayan ekipten Norveçli akademisyen Jorgen Randers, şimdi yayımladığı ‘2052’ adlı raporunda insanlık ve dünya için daha da karanlık bir tablo çiziyor. 66 yaşındaki Randers, gelecek 40 yıl zarfında doğanın birçok sınırının ihlal edileceği ve küresel ısınmanın çok sayıda afete yol açarak 2052’den sonra daha da güçleneceği öngörüsünde bulunuyor. Sürekli büyüyen küresel ekonominin iklime ve doğal hazinelere önemli zarar verdiğini vurgulayan rapor, çevreye verilen zarar da faturada göz önünde bulundurulduğu takdirde, aslında ekonomik açıdan çoğu zaman bir kâr elde edilmediğinin görüleceğine dikkat çekiyor.

     30 milyon sattı

    30 dile çevrilen ve kitap olarak 30 milyon nüshası satılan ‘Büyümenin Sınırları’ adlı rapor, 40 yıl önce ekonominin sürekli büyüyeceği yönündeki inanışı sarsmıştı. Ardından gelen petrol krizi de doğal kaynakların sonsuz olmadığının tekrar altını çizmişti. Küresel ısınmaya yol açan sera etkisi o tarihte henüz bilinmiyordu, ancak günümüzde atmosferin de sera etkisi yapan gazları sadece belli oranda kaldırma kapasitesi olduğu ve belli bir noktadan sonra iklimlerin tamamen dengeden çıkma tehlikesinin bulunduğu kabul edilen bir gerçek.

     Küresel iklim değişikliği en büyük sorun olacak

    Tam adı ‘2052: Gelecek 40 Yıl İçin Küresel Bir Öngörü’ olan raporda, Randers, uluslararası alanda önde gelen birçok uzmanın da görüşlerine gelecek için bir model sunuyor. Bu tabloya göre sera etkisi yapan gazların emisyonu 2030 yılına kadar artacak ve böylece emisyonun azaltılmasında istenen dönüm noktasına 15 yıl geç varılmış olacak. Bu nedenle atmosferin 2052 yılından sonra da ortalama iki derece ısınacağını belirten Randers, dünya denizlerinin seviyesinin de 50 santim yükseleceğini kaydediyor. Kuraklıkların, sellerin ve yıkıcı kasırgaların sayısının artacağı tahmininde bulunulan rapora göre, 2052 yılında yüzyılın ikinci yarısı için yapılacak öngörülerin de karanlık bir tablo oluşturacağı vurgulanıyor ve giderek güçlenen küresel iklim değişikliğinin bir numaralı sorun olacağına dikkat çekiliyor.

      Nüfus artışı duracak

   Norveçli Randers’in hazırladığı rapora göre, dünya nüfusu sanıldığı kadar hızlı artmayacak. 2040’lı yılların başına kadar nüfusun 8 milyar 100 milyona ulaşacağı, daha sonra ise azalmaya başlayacağını tahmin eden Randers, bunda şehirlerin nüfusundaki artışın ve kadınların eğitim düzeyinin yükselmesinin önemli rol oynayacağını söylüyor. Kadınların daha iyi eğitim alması ve doğum kontrol yöntemlerinin yaygınlaşmasıyla her çiftin kaç çocuk sahibi olacağına kendisinin karar vereceği, büyük şehirlerde yeni bir çocuğun tarlada ek iş gücü değil, doyurulacak yeni bir boğaz anlamına geleceği kaydediliyor.

      GSMH farklı hesaplanmalı

    ‘2052’ raporuna katkıda bulunan Arjantinli yatırım yöneticisi Carlos Joly ise, 40 yıllık süre içinde kalkınmakta olan ülkelerde yoksulluğun azalacağı, sanayi toplumlarında ise yoksulluğun ve gelir dağılımındaki dengesizliğin artacağı, ancak her yerde çevreye verilen zararın daha büyük boyutlara ulaşacağı yönünde bir öngörüde bulunuyor. Joly, Batı dünyasındaki çöküşün temel nedeninin ‘mali kapitalizmin zaferi’ olacağını söylüyor. Arjantinli yatırım yöneticisi, gayri safi milli hasılâların hesaplanmasında su kaynakları, toprağın verimliliği, yaşam kalitesi ve istikrarlı iklim koşulları gibi faktörlerin göz önünde bulundurulmadığına dikkat çekerek, kâr hesaplarının değiştirilmesi çağrısında bulunuyor.

       Dünyayı sömürmeyen tüketim

    Malezyalı iktisatçı Chandran Nair ise Batı’nın serbest piyasa ilkesine ‘neredeyse dinî nitelikte’ inanmasını eleştiriyor ve Asya’nın Batı’nın ekonomik büyümesinin motoru olarak görülerek, aynı oranda üretime devam edilmemesi yönünde uyarıda bulunuyor. Nair, bunun yerine dünyayı sömürmeyen bir oranda tüketime dönülmesi gerektiğini belirtiyor.

      Genç kuşaklar baş kaldıracak

    Roma Kulübü’nün Avusturyalı üyesi Karl Wagner ise raporda, önceki kuşakların çevre konusunda yaptıkları hataların yükünü taşımak istemeyen genç kuşakların sabrının tükeneceğini ve 2020’li yıllarda, 1848’de feodal sisteme yönelik başkaldırının benzeri bir devrimin olacağını öngörüyor. Wagner, böylelikle tüketim kültürünün sürdürülebilir ekonomiye yöneleceğini tahmin ediyor.

      “Lütfen öngörülerimin yanlış çıkmasına yardım edin”

    Jorgen Randers ise artık zamanında iyiye dönüşün mümkün olamayacağı kanısında. İnsanlığın vaktinde değişim sürecini tamamlayamayacağını belirten Randers, demokrasilerdeki karmaşık ve uzun karar süreçlerinin buna engel teşkil edeceğini kaydediyor. Ancak ümitsizliğe kapılmanın bir işe yaramayacağını vurgulayan Randers, raporun sonuç bölümünde ‘Lütfen öngörülerimin yanlış çıkmasına yardım edin. Birlikte daha iyi bir dünya yaratabiliriz’ ifadesini kullanarak tamamen ümitsiz olmadığı mesajını veriyor.

    http://www.habergazete.com/ARSIVE/05-08-2012/2052_tahminleri_karanlik.htm 

ÜNLÜ FİZİKÇİDEN KORKUNÇ UYARI

Dünyanın yaşayan en büyük fizikçisi sayılan Stephen Hawking, 'Big Think' adlı web sitesine, 'Bu dünyadan kaçmazsak, sonumuz pek hayırlı değil' mesajı verdi.

Hawking’e göre, doğal kaynakları hızla tüketen insanoğlunun tek çaresi, ilk fırsatta uzaya yayılmak.

DÜNYA son günlerde çeşitli felaketlerle boğuşurken, yaşayan en büyük fizikçi olarak kabul edilen Stephen Hawking, uzaya yayılmadığı takdirde insan neslinin yok olacağını söyledi. “Big Think” adlı web sitesine konuşan Hawking, şunları söyledi:

   ‘Genlerimiz saldırgan’

“Tarihimizde giderek artan şekilde tehlikeli bir döneme giriyoruz. 1963’teki Küba füze krizi gibi, yok olmamızın an meselesi olduğu zamanlar geçmişte oldu. Bu tür olaylar gelecekte daha sık olacak. Çünkü dünyanın sağladığı doğal kaynakları hızla tüketiyoruz. Genetik kodlarımız bencil ve saldırgan içgüdüleri taşıyor. Uzun vadede var olmak için tek şansımız uzaya yayılmak.”

   İyi de, nasıl?

Bilim insanlarına göre, şu anki bilgi ve teknoloiyle, kimyasal yakıtlarla çalışan roketler kullanarak en yakın yıldıza gitmek bile 50 bin yıllık bir zaman alıyor. İnsanın yaşam süresi içinde uzayda yol alabilmesi için ışık hızı ile hareket etmesini ve yolculuk sırasında kozmik radyasyondan korunmasını sağlayacak teknolojiyi elde etmesi gerekiyor.

   KİMDİR?

EVRENİN temel prensipleri üzerine çalışan Stephen Hawking, 1663 yılında ilk olarak Isaac Barrow sonra da 1669’da tarihin en büyük matematikçisi sayılan Sir Isaac Newton’a verilen Lucasian profesörü oldu.

Hawking, Roger Penrose ile birlikte, Albert Einstein’ın Uzay ve Zamanı kapsayan Genel Görelilik Kuramının, Big Bang’le 'Büyük Patlama’ başlayıp karadeliklerle sonlandığını gösterdi. Bu sonuç Kuantum mekaniği ile Genel Görelilik Kuramı’nın birleştirilmesi gerektiğini ortaya koyuyordu.

Bu yirminci yüzyılın ikinci yarısının en büyük buluşlarından biriydi. Bu birleşmenin bir sonucu da karadeliklerin aslında tamamen kara olmadığını, fakat radyasyon yayıp buharlaştıklarını ve görünmez olduklarını ortaya koyuyordu. Diğer bir sonuç da evrenin bir sonu ve sınırı olmadığıydı. Bu da evrenin başlangıcının tamamen bilimsel kurallar çerçevesinde meydana geldiği anlamına geliyordu.

 Hürriyet
http://www.haber10.com/haber/212363/ 

 

YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...   

 

Rauf Denktaş: Kıbrıs’ın Milli Mücadelesinin Önderi Önünde Saygıyla Eğilerek-Ümit ÖZDAĞ Yazdı...TIKLAYINIZ...   ____________________*********__________________________

“1.TAŞELİ KÜLTÜR SOHBETLERİ" MUHTEŞEMDİ

 “1.TAŞELİ KÜLTÜR SOHBETLERİ” ÖNCESİ-Mehmet Şahincileroğlu

“1.TAŞELİ KÜLTÜR SOHBETLERİ” ÖNCESİ-Mehmet ŞAHİNCİLEROĞLU Yazdı...

Kurtuluş Savaşı’nda Etnik Unsurlar ve Türk Kimliği

 

DİN ANLAYIŞIMIZ, DİN VE TERÖR

 

Türkçü Olmak, Türk Milliyetçisi Olmak, Adam Olmak Demektir!

 

ANAMUR ŞEHİDİNİ ACI İLE UĞURLADI

 

Meğerse Kürtmüşüm!.

 

Bu Hastalık 100 Kişiden 2'sinde Var

 

SÖZ BİTMİŞTİR

 

Ülkücü Hareket'in Anamur'daki Ağabeylerine Ahde Vefa Örneği

 

BOZUK VE KÖTÜ DÜZEN

 

Dini/Mistik Efsaneleri Türk Din Algısı Bakımından Okumak

 

TÜRK'ÜN İSLÂM TASAVVURU-PROF.DR.SÖNMEZ KUTLU

 

MİTİNG MEYDANLARI  VE ÜLKEMİN GERÇEKLERİ…

 

Öğrenciye Vereceğim Bir İdealim Yok

HİCRİ YILBAŞI VE AŞÛRE GÜNÜ

Atatürk hakkında bunları biliyor musunuz?

İSRAİL’LE GEREKSİZ DANS ve EVET-HAYIRLAR

 

 

26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferinin Yıldönümü

TÜRKÇE, TÜRK DİLİNİN DESTANI

 

AMERİKALI DİPLOMATLARIN GÜNEYDOĞU FAALİYETLERİ

DEMOKRAT PARTİ İKTİDARI   VE ORDU DA TASFİYELER

 

Ankara'nın Göbeğinde Kandil Dağı mı Var ?

LİMONU EVİNİZDEN EKSİK ETMEYİN-Gülsen BİRDAL YAZDI...

 

NAZIM PEKER: "TÜRK ÇİFTÇİSİ BORÇ EKİYOR, HACİZ BİÇİYOR"

Türk Tohumculuğunun Durumu ve Gelişimi

 

ÇETKODER’İN AFİŞLİ, KEFENLİ AKARYAKIT ZAMLARINI PROTESTO EYLEMİ

İstavroz çıkarmadan olmaz

 

 

BOZKURT-BOZKURTLAR DİRİLİYOR/Belge-Dosya

Askerlik “İslam’ın Altıncı Şartı”dır!

 

AYDIN EKSİKLİĞİ-İKBAL VURUCU YAZDI...

OKTAY SİNANOĞLU DİYE BİRİ!..

 

“Turancılık değil Türk Dili Konuşan Ülkeler Birliği” !?

DÜNYA NASIL BİÇİMLENDİRİLİYOR?-Özcan PEHLİVANOĞLU Yazısı

 

Türkiye'de 33 Çeşit Evlilik Var!

Depremde nerede durmalı?

 

MUTFAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TBMM'NE TAŞINDI

 

Değiştirip, Dönüştürmek Ne İçin; Türklüğü Etkisizleştirip, Türkiyeli Yapmak İçin

TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR?-AYDEMİR SEZGİNER YAZDI

 

CUMHURİYETİMİZİN 88. YILI

Yeni anayasa: Milletle sözleşme

 

Eli öpülesi öğretmenlerin çilesi!

Atatürk’ü Satarak” Dış Borç Ödemenin Dayanılmaz Hafifliği

 

MİLLİYETÇİ DÜŞÜNCENİN İMKANLARI

Travma yaşayan Ülkücülerin dramı

 

Ülkücü Proleterya

Yurttaşlık ve Kürtlerin Temsilcisi Nosyonu-İkbal VURUCU

___________________________________________________

HABERLERİMİZ TOPLAM

DEFA OKUNMUŞTUR...

"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
ANAMUR'UN SESİ

   

Başadön

Yazdır

 
 
 
Copyright © Tüm Hakları Saklıdır [Çınar Arıkan]